Nyländsk afton med 130 lokala artister

Årets upplaga av Nyländsk afton i Borgå den 3 oktober firades som en galakväll med middag och underhållning. Under kvällen bjöds det på en kavalkad av teaterföreställningar, körsång och dansuppvisningar i Borgå idrottshall. Arrangören Nylands svenska ungdomsförbund fick 6000 euro i stöd av Konstsamfundet för evenemanget.

102015NylandskAfton

Digert program

Nyländsk afton är ett årligt evenemang där lokala förmågor samlas och uppträder inför publik. Årets afton arrangerades av Borgå Ungdomsförbund i samarbete med Nylands svenska ungdomsförbund.

– Det är en njutning för alla sinnen. Publiken får möjlighet att socialisera och mötas samtidigt som man tittar på bra show, säger Christoffer Isaksson, verksamhetsledare för Nylands Svenska Ungdomsförbund.

Raseborgs sommarteater återgav delar ur sommarens succéföreställning Emil i Lönneberga. På programmet fanns en musikmedley som bland annat innehöll Hujedamej, sånt barn han var! och Idas sommarvisa. Albin Hampf och Ellen Haakana fick ta emot pris för årets talanger för sina roller som Emil och Ida.

Finns sommarteater visade upp några scener ur LasseMajas Detektivbyrå och Postbackens sommarteater spelade upp valda delar ur farsen Aldrig i livet. Vanda Teaterförening bjöd på klipp från föreställningen Skönheten och odjuret och Teater Rampfeber visade delar ur Arsenik och gamla spetsar. Fallåker Teater gav smakprov på den kommande föreställningen She loves me (Kärlek i luften) som har premiär i november.

Musik och dans

Borgå gymnastikförening uppträdde med dansen Den fula ankungen och showdansnumret Cats. Stämningsfullt blev det när Runebergskören sjöng Jean Sibelius Till havs.

Som avslutning fick Lurens sommarteater visa upp delar ur Annie Mästerskytten med den skönsjungande Emma-Saara Raunio.

Efter programmet bjöds publiken upp till dans till tonerna av Grani Big Band som tillsammans med artisterna Monica Kulmala och Joel Främling framförde gamla musikalpärlor.

(foto Mariella Raevuori)